Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Sainte Maxime

Algemeen

Aan de noordkant van de baai van St. Tropez ligt het plaatsje Sainte-Maxime. Het plaatsje is gelegen aan de Côte d’Azur. Sainte-Maxime is dé ideale vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Er valt hier dan ook veel te beleven.

Cultuur Sainte-Maxime

Ook de liefhebbers van cultuur komen niks tekort in Sainte-Maxime. Dit plaatsje aan de Côte d’Azur zit vol historie en cultuur. De haven is prachtig net als de 18e eeuwse kerk in het centrum. Let tijdens een bezichtiging aan deze kerk op het prachtige marmeren altaar.

Wil je een mooi uitzicht over Sainte-Maxime en de baai? Ga dan naar het seinhuis, in het noorden van de stad.

De omgeving van Sainte-Maxime

Enkele kilometers richting het binnenland achter Sainte Maxime liggen de groene valleien en de beboste heuvels van Sainte Baume en het Massif des Maures. Hier vindt u watervallen, beekjes en grotten. Het uitgestrekte natuurgebied Massif d’ Esterel is gelegen tussen Cannes en Fréjus.

Het klimaat van Sainte-Maxime

Sainte-Maxime ligt beschut. Hierdoor heeft het plaatsje weinig last van de krachtige wind die regelmatig in Frankrijk ontstaan; de mistral. De mistral zorgt in de omringende plaatsen voor een lagere temperatuur. Sainte-Maxime heeft hier vrijwel geen last van.

Met 300 zondagen per jaar is Sainte-Maxime dé ideale vakantiebestemming voor de absolute zonaanbidders. Het is dan niet alleen een populaire bestemming in hoogzomer, maar ook in het voorjaar en najaar bezoeken veel mensen deze plaats.

De neerslag die hier valt, valt over het algemeen in de maanden van oktober tot en met januari. De temperaturen zijn dan wel zeer aangenaam.

Zon, zee en strand in Sainte-Maxime

De meeste vakantiegangers komen voor de zon, zee en strand naar Sainte-Maxime. De stranden zijn dan ook erg populair en worden massaal bezocht. Omdat de stranden naar het zuiden gelegen zijn, waait er niet echt een wind.

Het meest populaire strand van Sainte-Maxime is La Nartelle. Op de meeste stranden vinden veel activiteiten plaats. Wie voor meer rust houdt, kan beter een wat rustiger strand opzoeken. Deze zijn er ook zeker te vinden.

Restaurants, bars en cafés in Sainte-Maxime

Sainte-Maxime kent een breed uitgaansleven. Zo zijn er veel restaurants te vinden. Maar voor de liefhebbers zijn er ook enkele bars, cafés en discotheken waar je je uitstekend kan vermaken.

Geniet in één van de vele goede restaurants van de typisch Franse keuken. Er is veel keuze. Van luxe tot minder luxe. En wat is eten in Frankrijk zonder een wijntje erbij? Laat je lekker verwennen door de vele keuzemogelijkheden.

Sainte-Maxime kent ook een bruisend nachtleven. Er zijn vele strandbars, cocktailbars en discotheken te vinden. De hele nacht door kan je je hier uitstekend vermaken.

Tochtje naar St. Tropez

’Les Bateaux Verts’ is de ideale manier om de haven van St. Tropez te bekijken. Deze boot vaart heen en weer van Sainte Maxime naar St. Tropez. Omdat de weg er naar toe nogal druk is, is dit een ideaal vervoersmiddel als alternatief voor de auto. Het tochtje er naar toe is nog leuk ook.

Golfen in Sainte-Maxime

Voor de golfliefhebbers is Sainte-Maxime een waar paradijs. In de nabije omgeving liggen diverse golfbanen. Eén van de mooiste golfbanen ligt in het achterland van Sainte-Maxime, in het plaatsje La Motte.

Wil je golfen met een prachtig uitzicht op de baai van St. Tropez? Dan is ‘Golf Club de Beauvallon’ een prachtige baan. Ook de ‘Golf de Sainte-Maxime’ heeft zo’n mooi uitzicht. Beide golfbanen hebben een 18 holes baan.

Keuze genoeg. Want naast bovengenoemde drie golfbanen kent de omgeving van Sainte-Maxime nog wel 25 andere golfbanen. De Côte d’Azur is dan ook met recht één van de meest aantrekkelijke golfbestemmingen die er is.

Novotel la Grande Motte Golf
Novotel la Grande Motte Golf

Aqualand Sainte-Maxime

Aan de rand van Sainte-Maxime ligt Parc Aqualand, een leuk waterpretpark. Het waterpark is ideaal voor (kleine) kinderen. Het park is een stuk kleiner dan het waterpark in Frejus. Maar de wachtrijen zijn ook veel korter.

Aqualand Sainte-Maxime is een goed onderhouden park met veel oplettende werknemers. Er is een zwembad, waar elk uur golven gemaakt. Ook populair zijn de vele verschillende glijbanen.

Accommodaties in Sainte Maxime

Uw vakantie in Sainte Maxime doorbrengen? Bekijk al onze accommodaties in Sainte Maxime.