Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Saint-Tropez

Algemeen

Saint-Tropez is één van de bekendste badplaatsen aan de Côte d’Azur. De belangrijkste bezienswaardigheden van Saint-Tropez zijn de jachthaven en de smalle straatjes in het oude centrum bij de haven. Vanuit de haven kunt u diverse boottochtjes maken over de Middellandse Zee of bijvoorbeeld naar de aan de andere kant van de baai gelegen badplaats Sainte Maxime varen.

Saint-Tropez staat evenals de badplaatsen Cannes en Nice bekend als een vakantiebestemming voor de jetset. Decennialang woonden aan de Côte d’Azur kunstenaars, schilders en artiesten, en in de zomer kunt u nog steeds beroemdheden tegenkomen. Tegenwoordig zijn de meeste bezoekers van Saint-Tropez echter toeristen.

De haven van Saint-Tropez

De badplaats Saint-Tropez is gelegen rondom een kleine haven. In de haven van Saint-Tropez ziet u schitterende jachten, schepen en motorboten. Sommige daarvan zijn zelfs te huur. Langs de kades vindt u diverse terrasjes en restaurants. Op de pier in de haven heeft u een geweldig uitzicht op Saint-Tropez, op de baai en het oude centrum. In de haven kunt u diverse boottochten langs de Côte d’Azur boeken. Ook vertrekken er vanuit de haven snelle veerboten naar badplaatsen aan de andere kant van de baai, waaronder Sainte Maxime.
Vlakbij de haven ligt het beroemde Hotel La Ponche, waar diverse beroemdheden ooit hebben overnacht, zoals bijvoorbeeld Brigitte Bardot. Het hotel ligt romantisch aan een klein strand en heeft een uitstekend visrestaurant met een terras met uitzicht op zee.

Winkelen in Saint-Tropez

In Saint-Tropez kunt u goed winkelen in de smalle winkelstraten bij het oude centrum. In de bekende winkelstraten Rue Gambetta en Rue Francois Sibilli, gelegen vlakbij de haven, vindt u diverse kleine winkeltjes en leuke boetiekjes. Houd er rekening mee dat in Frankrijk veel winkels tussen 13:00 uur en 15:00 uur een uur of langer gesloten zijn.

Voor liefhebbers van markten biedt Saint-Tropez diverse opties. Zo is er op dinsdag en zaterdag op de Place de Lices een leuke markt te vinden. En iedere ochtend vindt op het schilderachtige Place Aux Herbes, vlakbij de haven, een vis-, groente- en fruitmarkt plaats.

Winkelen in Saint-Tropez
Winkelen in Saint-Tropez

Uitgaan in Saint-Tropez

Er zijn in Saint-Tropez veel gezellige restaurants en terrasjes. Ook in de late uurtjes kunt u zich goed vermaken in één van de vele bars of clubs. Vele uitgaansgelegenheden zijn direct aan het strand gelegen.

De stranden van Saint Tropez

Saint-Tropez heeft diverse romantische, kleine strandjes waar u heerlijk kunt wandelen; hier wordt echter niet gezwommen. Indien u bij Saint-Tropez wilt zwemmen vindt u ten westen van de stad een aantal stranden op loopafstand. U kunt bij de stranden verschillende watersporten beoefenen zoals duiken, waterskiën en jetskiën.