Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Het achterland: de Provence

Algemeen

Naast alle heerlijke badplaatsen aan de kust, heeft ook het achterland van de Côte d’Azur veel te bieden. De natuur is er prachtig en er zijn vele interessante Provençaalse dorpjes om te bezoeken. De Provence biedt veel afwisseling en is een ideale combinatie van natuur en cultuur.

Cultuur

Provençaalse dorpjes, waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan, oude mannetjes die gezellig pétanque spelen op een schaduwrijk plein; de Provence is een heerlijke streek. Met name ook heerlijk in de zin van eten en drinken. De regio produceert de meeste olijven, de lekkerste honing en de heerlijkste kruiden van Frankrijk. In de Provençaalse dorpjes vinden wekelijkse markten plaats, waar u kunt genieten van alle lekkernijen die worden aangeboden. Zie, ruik, proef en u raakt op slag verliefd op dit deel van Frankrijk.

Ook zijn in de Provence vele zogenaamde wijnchateaux te vinden; vaak kunt u deze chateaux bezoeken, deelnemen aan rondleidingen en workshops, en natuurlijk de lekkerste wijnen proeven (en kopen).

Natuur

De karakteristieke kenmerken van de Provence zijn de paarsblauwe lavendelvelden en -geuren, het doordringende geluid van krekels en de aangename temperaturen. Het gebied wordt echter ook gekenmerkt door vele heuvels en bergen. In het westen en het noorden van de streek kunt u prachtig wandelen en fietsen langs wijnvelden en authentiek gebleven dorpjes.

Er zijn diverse natuurparken waarvan natuurpark Du Verdon één van de bekendste is. Hier vindt u prachtige canyons en uitzichten. Het park wordt gekenmerkt door Gorges du Verdon; de grootste kloof van Europa en de op één na grootste van de wereld. De kloof is door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km uitgesleten. De rotswanden van de canyons zijn met hun 700 meter hoogte erg imposant.

Gorges du Verdon
Gorges du Verdon

De regio biedt een breed scala aan (water)sportmogelijkheden; van kanoën op de rivieren, tot skiën in de bergen, maar ook wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken en golfen behoren tot de mogelijkheden.

Accommodaties in het achterland

Villas d’Azur biedt accommodaties aan in onder anderen de volgende plaatsen in het achterland: Tourrettes, Lorgues, Callian, Le Thoronet, Valbonne, Flayosc en Callas.