Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Grimaud en Port Grimaud

Algemeen

Het middeleeuwse plaatsje Grimaud en het nabij gelegen moderne Port Grimaud kunnen eigenlijk niet los van elkaar gezien worden, maar toch hebben beide plaatsen een zeer eigen karakter. Grimaud ligt op een heuvel, zo’n 10 kilometer van Saint-Tropez en bezit een ruïnekasteel uit de elfde eeuw. Het betoverende Port Grimaud, met zijn kleurrijke Provençaalse huizen en netwerk van kanalen, staat ook wel bekend als het Venetië van de Provençe.

Wandelen in Grimaud

Het authentieke Franse dorp Grimaud heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot aan de tijd van de Romeinen. Gelegen op een hoge heuveltop, uitkijkend over de Golf van Saint-Tropez, heeft u vanuit deze plaats een schitterend uitzicht op de omgeving. De meeste antieke huizen zijn prachtig gerestaureerd. De kleine pleinen en smalle straatjes zijn begroeid met geurig bloeiende Bougainville en nodigen uit tot een wandeling door deze authentieke Franse plaats. Hoe ontwikkeld het dorp in de Middeleeuwen al was bewijst de 16e eeuwse Pont des Fées. Deze “Brug der Feeën” maakte het mogelijk om uit een heuvel 3 kilometer verderop water te winnen en naar de stad te vervoeren.

Het Venetië van de Provence: Port Grimaud

In 1966 realiseerde de architect François Spoerry een ambitieus project. Middenin de baai van Saint-Tropez, beschermd tegen de wind, ontwikkelde hij het havenstadje Port Grimaud. Vanwege de kleurrijke Provençaalse huizen en het netwerk van kanalen (tegenwoordig zo’n 15 kilometer), staat Port Grimaud ook wel bekend als het Venetië van de Provençe.

Port Grimaud
Port Grimaud

In het dorp vindt u kleine winkeltjes voor dagelijkse boodschappen en op donderdag en zondag is er een levendige markt. In de zomer, tijdens het hoogseizoen, kan men op zondagochtend op de Plan de la Tour gratis wijn, kaas en lokale lekkernijen proeven. Vanzelfsprekend biedt Port Grimaud uitgebreide watersportmogelijkheden. Op diverse plaatsen zijn boten te huur en op de stranden kunt u jetski’s en waterfietsen huren. Ook behoren snorkelen, windsurfen, paragliden en waterskiën tot de mogelijkheden.