Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Fréjus

Algemeen

Fréjus is één van de mooie en gezellige badplaatsen aan de Cote d’Azur. Het biedt een unieke combinatie van mooie overblijfselen uit de Romeinse tijd en maar liefst 7 kilometer heerlijke zandstranden. Fréjus kent een prachtig oud centrum, maar is ook heel geroemd om zijn lange boulevard met veel vertier. Er zijn talloze restaurantjes en een dagelijkse avondmarkt (in het hoogseizoen). Op zondag is er een kilometerlange markt op de boulevard.

Frejus-02
Fréjus

Romeinse overblijfselen

Fréjus was de eerste Romeinse militaire haven aan de Middellandse Zee en was toen al een rijke, welvarende stad. De vele Romeinse overblijfselen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken: de arena, het aquaduct, het Romeinse Amfitheater en het archeologisch museum trekken jaarlijks vele bezoekers. Het centrum van Fréjus is compact met veel voetgangersstraten, winkeltjes, en zeker in de zomer, een gezellige drukte. In het levendige centrum worden in het hoogseizoen vele muziek evenementen, markten en tentoonstellingen georganiseerd. Bovendien is er elke vrijdagavond vuurwerk op de boulevard. Aan de hand van verschillende thema’s zijn in de stad interessante wandelroutes uitgezet.

De stranden van Fréjus

Langs de kust zijn overal stranden met ligbedden en parasols te vinden. Hier kunt u tevens diverse watersporten beoefenen. In de jachthaven van Fréjus, de grootste van de Côte d’Azur, zijn zowel motor- als zeilboten te huur. Voor wie meer rust zoekt tijdens zijn vakantie zijn er ook nog altijd kleine privéstrandjes te vinden tussen de rotsen.

Activiteiten en uitstapjes

Binnen enkele kilometers van Fréjus liggen drie mooie golfbanen, waaronder de oudste van Frankrijk. Het grootste waterpark van Zuid-Frankrijk ligt in Fréjus en staat garant voor een dagje waterpret voor de hele familie. In de omgeving van Fréjus zijn mooie wandelingen te maken. Vanuit uw vakantiewoning in Fréjus zijn natuurlijk ook uitstapjes te maken naar de gezellige Zuid-Franse dorpjes en badplaatsen in de buurt zoals Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Saint-Tropez of het mondaine Cannes.

Accommodaties in Fréjus

Uw vakantie in Fréjus doorbrengen? Bekijk onze accommodaties in Fréjus.