Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

Vakantie Côte d’Azur

De Côte d’Azur is één van de belangrijkste toeristische gebieden van Frankrijk. Met 400 kilometer kustlijn en stranden, 18 golfbanen, een zeer ruim aanbod van restaurants én gemiddeld 300 dagen zon per jaar heeft de Côte d’Azur haar bezoekers veel te bieden. Langs de hele kust vindt u goede faciliteiten om een heerlijke vakantie door te brengen.

Ontwikkeling van de Côte d’Azur als vakantiebestemming

Rijke Britten waren de eerste toeristen die de Côte d’Azur als vakantiebestemming ontdekten. Aan het einde van de 18e eeuw bezochten zij de Zuid-Franse kust om te ontsnappen aan de regenachtige Engelse winters. Het toerisme kwam echter pas goed op gang in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen enkele belangrijke hotels in Cannes besloten om gedurende de hele zomer open te blijven.

Van oudsher wordt de Côte d’Azur veel bezocht door beroemde schrijvers, schilders en kunstenaars. Vaak brachten zij lange periodes door in de kustregio en bijvoorbeeld de schilders Picasso en Henri Matisse maakten hier enkele van hun mooiste werken. Na de tweede wereldoorlog startte men met de aanleg van vakantieparken en campings en werd de Côte d’Azur een populaire vakantiebestemming voor een breder publiek.

Het landschap van de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een prachtig gebied, met vele geografische contrasten met stranden, bossen, bergtoppen en valleien. De kustlijn wordt gekenmerkt door honderden stranden, rotspartijen en brede baaien. Het langste zandstrand van de Côte d’Azur is het mooie strand van Fréjus-Plage. Voor de kust liggen honderden rotsen en kleine eilandjes, waarvan de Iles d’Hyères en de Iles de Lérins de meest bekende eilandjes zijn. Nice is de grootste badplaats aan de Côte d’Azur en tevens één van de belangrijkste toeristencentra van Frankrijk. Na Parijs zijn in Nice de meeste musea en galeries te vinden. De badplaats Saint-Tropez is nog altijd een populaire vakantiebestemming voor toeristen. De smalle winkelstraatjes, de vele terrasjes en de haven met luxueuze jachten vormen de belangrijkste attracties van dit gezellige dorp.

Saint Tropez
Saint Tropez

Vakantie aan de Côte d’Azur

Langs de hele kust vindt u goede faciliteiten om een heerlijke vakantie door te brengen. Een grote verscheidenheid aan accommodaties biedt een ruime keus, van luxe villa tot comfortabel appartement.

Langs de kust vinden wandelaars de meest prachtige wandelroutes langs aangelegde wandelpaden. Wissel een actieve wandeling af met heerlijk slenteren over de één van de beroemde boulevards, zoals bijvoorbeeld de boulevards van Cannes of Nice.

De Côte d’Azur is ook voor watersporters een waar paradijs met kristalhelder water, gezellige havens in elke kustplaats en vele mogelijkheden om een bootje te huren, te waterskiën of te surfen.

De zandstranden van de Côte d’Azur zijn wereldberoemd. Op vele plekken zijn strandbedden en parasols te huur. Tijdens de lunch kunt u in één van de strandtentjes genieten van een heerlijke salade met een fris glas witte wijn. Voor wat ongereptere stranden gaat u naar één van de vele baaitjes langs de kust, waar u in alle rust kunt zonnebaden.

Gedurende het hele seizoen worden in alle plaatsen aan de Côte d’Azur activiteiten georganiseerd, zoals lokale markten en muziekfestivals. De bekendste evenementen zijn het Festival de Jazz in Juan-les-Pins, het carnaval in Nice, en natuurlijk het filmfestival van Cannes.

Reizen naar de Côte d’Azur

Gelegen op zo’n 1.300 kilometer afstand van Utrecht is de Côte d’Azur een perfecte bestemming voor een autovakantie. De Côte d’Azur is echter ook gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig, met Nice Airport als belangrijkste aanvlieghaven. Vanuit Nice airport zijn de meeste badplaatsen in een uurtje te bereiken.

Nice Airport
Nice Airport

De volgende plaatsen aan de Cote d’Azur zijn zeker een bezoek waard:
Sainte Maxime
Saint Tropez
– Fréjus
Les Issambres
Saint-Aygulf
Grimaud en Port Grimaud