Verhuur van luxe vakantiewoningen aan de Côte d’Azur
Bel ons: +31 (0)88 2278466

FAQ

Hieronder vindt u onze frequently asked questions, oftewel veelgestelde vragen.

Wanneer moet ik betalen?
U betaalt 30% van de totale huursom per ommegaande na het maken van uw boeking. Het resterende bedrag, evenals de borg, betaalt u uiterlijk acht weken voor vertrek. Vertrekt u binnen acht weken, dan moet de betaling in één keer voldaan worden.

Waarom moet ik een borg betalen?
U betaalt bij wijze van garantiebetaling een borgsom. Wanneer u de gehuurde woning in goede staat en zonder schade achterlaat, ontvangt u uiterlijk 3 weken na vertrek uit de woning de borg weer retour. De borgsom dekt niet de waarde van het gehuurde object en ook niet van de gehele inboedel, maar is nodig om eventuele schade aan de eigenaar te kunnen vergoeden. Wij adviseren u derhalve om na te gaan of u een aansprakelijkheidsverzekering heeft en zo niet deze voor uw verblijf af te sluiten.

Wanneer betaal ik voor de eindschoonmaak en de linnenpakketten?
U betaalt de kosten van de eindschoonmaak en de linnenpakketten op de dag van aankomst aan de sleutelbeheerder. Wij verzoeken u deze bedragen gepast en contant te voldoen.

Ik wil nog niet direct boeken. Kan ik een optie nemen?
U kunt geheel vrijblijvend een optie nemen op een villa. Wij zorgen er dan voor dat de villa gedurende 5 werkdagen gereserveerd blijft zonder enige verplichting. Indien er een andere geïnteresseerde is, nemen wij altijd eerst met u contact op. Zo bent u in de gelegenheid een weloverwogen keuze te maken. Een optie is pas definitief nadat u van ons een bevestiging heeft ontvangen per e-mail.

Wanneer is mijn boeking definitief en ontvang ik de verhuurovereenkomst?
Uw boeking is in eerste instantie op aanvraag. Wanneer u aangeeft definitief te willen boeken, vragen wij direct een akkoord van de eigenaar. Wanneer de boeking definitief is ontvangt u hiervan een bevestiging inclusief huurovereenkomst per e-mail. In de huurovereenkomst staan o.a. de kosten die betaald dienen te worden en de termijnen waarbinnen de betaling dient te geschieden.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?
Bent u door omstandigheden genoodzaakt uw boeking te annuleren, neemt u dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Aan een annulering zijn kosten verbonden. Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten en annuleert u de boeking met een voor de verzekering geldige reden, dan kunnen de kosten mogelijk via de verzekering teruggevorderd worden. De huurder is bij annulering de volgende bedragen verschuldigd:

• 35% van de huursom bij annulering tussen de datum van reservering en 8 weken voor aanvang van de huurperiode.
• 100% van de huursom bij annulering in de laatste 8 weken voor aanvang van de huurperiode.

Kan ik op een afwijkend moment aankomen/vertrekken?
Bij hoge uitzondering kan na overleg met de beheerder een andere tijd worden afgesproken dan staat aangegeven in de huurovereenkomst. Houdt u rekening met extra kosten à 40 euro bij aankomst buiten de door ons aangegeven tijden.

Dien ik een verzekering af te sluiten?
Om onvoorziene kosten te voorkomen is het altijd verstandig een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
Circa 2 weken voor vertrek ontvangt u per e-mail de reisbescheiden. U vindt daarin onder anderen het adres van de villa, de wijze van ontvangst en de gegevens van de contactpersoon ter plaatse.

Zijn de vakantiewoningen kindvriendelijk?
Niet alle vakantiewoningen zijn even kindvriendelijk. De vakantiewoningen aan de Cote d’Azur zijn veelal gelegen in de heuvels, waardoor de meeste woningen uit meerdere niveaus bestaan. De meeste zwembaden zijn goed beveiligd (verplicht in Frankrijk), maar tuinen en terrassen niet altijd. Indien een villa geschikt is voor families staat dit doorgaans bij de woning vermeld. Kunt u deze informatie niet vinden of heeft u een specifieke vraag, neem dan contact met ons op.

Dien ik zelf beddengoed mee te nemen?
Bij al onze woningen is het afnemen van een linnenpakket (geleverd door de eigenaar) verplicht. Wilt u een uitzondering hierop dan dient u alvorens te boeken dit met ons te overleggen. Naast beddengoed wordt tevens badkamerlinnen verstrekt; zwembadlakens dient u zelf mee te nemen. In uitzonderlijke gevallen is het linnengoed inbegrepen in de huursom. Indien dit het geval is, staat dit vermeld bij de vakantiewoning.

Waaruit bestaat een linnenpakket?
Het linnenpakket bestaat uit per persoon een opgemaakt bed, een douchelaken en een handdoek plus keukenlinnen. Zwembadlakens dient u zelf mee te nemen.

Mag onze hond mee?
In niet iedere vakantiewoning zijn huisdieren toegestaan. Bij iedere woning staat vermeld of huisdieren toegestaan zijn. Heeft u vragen of een speciaal verzoekt, neemt u dan even contact met ons op.

Kan de zwembadverwarming worden aangezet?
Indien u gebruik wilt maken van de zwembadverwarming dient u dit bij boeking kenbaar te maken. De voorwaarden en extra kosten van de zwembadverwarming staan vermeld bij de vakantiewoningen.

Kunnen wij om een extra schoonmaak vragen tijdens onze vakantie?
Extra schoonmaak is geen probleem, u kunt dit via de sleutelbeheerder regelen. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Waar kunnen we tijdens ons verblijf op terugvallen als er problemen of vragen zijn ontstaan rondom ons verblijf?
U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met uw beheerder. In absolute noodgevallen is de beheerder ook buiten kantooruren bereikbaar. Houd er rekening mee dat er kosten aan u kunnen worden doorberekend, indien uw melding buiten kantooruren geen noodgeval blijkt te zijn.

Wat te doen bij een eventuele klacht?
Heeft u een klacht over het gehuurde vakantiewoning? Dan is de beheerder/eigenaar ter plaatse uw eerste aanspreekpunt. Geeft u uw klacht altijd tijdens uw verblijf, binnen 24 uur na het ontstaan ervan, rechtstreeks door aan de beheerder/eigenaar, zodat hij/zij in staat wordt gesteld uw klacht zo spoedig mogelijk op te lossen. Indien de klacht volgens u niet naar behoren wordt opgelost, kunt u contact opnemen met Villas d’Azur. In dat geval proberen wij in overleg met de eigenaar / beheerder alsnog een oplossing te vinden.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden van Villas d’Azur?
Bekijk hier onze Algemene Voorwaarden.

Heeft u andere vragen? Wij beantwoorden deze graag!
Neem contact met ons op.